Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, restaurang, byggnadsvårdsbutik, prova-på-smide, kulturarrangemang och visningar av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag, första lördagen i juli, traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar Julmarknaden i år på Olofsfors bruk. Aktörer kommer att hålla 
öppet som vanligt. Se gärna separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk

OLOFSFORS HERRGÅRD

September 2019: Monica och Robert Rasmussen Ahlenius, Kafé Anno 1762, tar över Olofsfors Herrgård med hostell och konferensverksamhet. 

I vår anrika herrgård kan du just nu äta julbord, boka fester och konferenser. Själva Herrgården har två stora rum där vi rymmer totalt ca 100 personer. Här är du alltid välkommen, oavsett om du är på genomresa, vill fira bröllop eller jubileum hos oss. Vi har öppet året runt vid bokningar.  Goda konferensmöjligheter och restaurang på området. Oavsett om du ska övernatta på vägen, konferera med jobbet, fira bröllop eller kanske bara ta det lugnt i en härlig miljö.

 

För konferenser kan vi erbjuda fem olika, fullt utrustade, lokaler med plats för allt från sex personer upp till 250 personer. Det är en utmärkt plats att kombinera konferensarbete på, du kan också finna spännande aktiviteter hos någon av våra aktörer. Här kan du hyra ett rum och uppleva Olofsfors bruk, som är en av Sveriges bäst bevarade bruksmiljöer.

För den stora festen har vi stort utbud på ljud och ljus. Lokalerna har fått en uppfrächning och toaletterna är nyrenoverade. 

Vi har även en buss som kan hämta er till våra olika arrangenmang

kontakta oss om detta.

Hostell  med  nya sängar, dusch och toalett samt  vandrahem med möjlighet till självhushåll.  Här finns 17 hostell med dubbla sängplatser, 5 vandrahemsrum med 2 sängar i varje rum. Vi erbjuder också ett större rum med 12 sängplater som passar utmärkt till idrottsföreningar eller liknande. Där finns det ett litet kök. 

 

Se öppettider 

Olofsfors Herrgård drivs av Monica och Robert Rasmussen Ahlenius

bruket@olofsforsbruk.nu

070-249 98 44

070-206 53 15

Facebook