HÅLLBARHET & MILJÖ

Västerbotten Experience

Vi är superstolthet över att Olofsfors Bruk, tillsammans med andra utvalda besöksmål i Västerbotten, har blivit klassad som en Västerbotten Experience. Tack Visit Västerbotten!

Vad är då en Västerbotten Experience? Jo, vill du kanske uppleva det absolut bästa av Västerbottens kultur och natur? Då ska du hålla utkik efter besöksmål som är klassade som Västerbotten Experience. Här bygger boende, mat och aktiviteter på hållbarhet i alla led. Man värnar och vårdar natur och kultur. Maten görs på lokala råvaror i så stor utsträckning det går. Allt du upplever på dessa platser karaktäriseras av Västerbottens livsstil och gästvänlighet. Och det är alltid förhållandevis lätt att ta sig dit.

Idén är helt enkelt att ge dig så mycket äkta Västerbotten det bara går under ditt besök.

Vi gör alltid vårt bästa för att Olofsfors Bruk alltid ska vara värt ett besök, detta med de relativt begränsade medel, men rika historia vi har att förfoga över. Vi upplever det som att våra besökare uppskattar vår och aktörerna på Olofsfors Bruks strävan efter detta. Utmärkelsen är något som delas av oss alla som är verksamma här på Bruket. Om du är intresserad att bli del av detta med just din verksamhet, hör av dig till oss eftersom det finns lite olika typer av lokaler hyreslediga i nuläget.

Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, byggnadsvårdsbutik, kulturarrangemang och boka visning av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag och traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar dock Brukets Dag i år 2020 med anledning av Corona viruset. För information om våra aktörer, se separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk