STIFTELSEN
OLOFSFORS BRUKSMUSEUM

1979 bildades Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum för att förvalta delar av området Olofsfors Bruk som idag är ett av Västerbottens läns största besöksmål. Samt ett av Sveriges mest välbevarande järnbruk.

 

Stiftelsens styrelse består av representanter från Nordmalings kommun, Barbro Westerbergs Stiftelse samt Västerbottens museum. Det mesta av industrin med verkbyggnader, arbetarbostäder, skola, disponentbostad, tvättstugor, handelsbod, kvarn, ladugård, bagarstuga, krog med mera finns bevarade.

 

Idag ryms ryms en rad olika verksamheter i byggnaderna; allt ifrån ateljéer till konferensanläggning. Området är öppet året om men fylls sommartid på med bland annat av fler hantverkare, utställningar och aktiviteter för barn.

Oktober 2019, ny intendent på Olofsfors bruk Carola Nordberg. Läs artikel I Västerbottenskuriren 

carola-nordberg-ny-intendent.png

Sekretesspolicy

Personuppgifter hanteras med sekretess och är ej tillgängliga för utomstående att ta del av. Du har rätt att begära att få tillgång till, rättelse, begränsning och radering av de personuppgifter som Olofsfors Bruk har om dig, samt be om en kopia av dina personuppgifter i ett strukturerat maskinläsbart format. Olofsfors Bruk följer dataskyddsförordningen (GDPR).

Telefon: 0930-101 96

 

bruksmuseet@olofsforsbruk.nu

Olofsfors 105 A

914 91 Nordmaling

Intendent: Carola Nordberg

Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, byggnadsvårdsbutik, kulturarrangemang och boka visning av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag och traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar dock Brukets Dag i år 2020 med anledning av Corona viruset. För information om våra aktörer, se separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk