ÖPPETTIDER OCH KOMMANDE HÖJDPUNKTER

 

Evenemang på Olofsfors Bruk! Här hittar du allt från konstutställningar till föreläsningar och roliga arrangemang för hela familjen.

Här på Olofsfors Bruk händer det alltid något, oavsett årstid. Här ges guidade turer på Bruksmuseet, föreläsningar, kurser och roliga arrangemang för både barn och vuxna.

 

I december håller vi Sveriges kallaste Lucia, ett stämningsfullt arrangemang i hyttan, där skenet av levande ljus för tankarna till en ståtlig katedral.

 

Julmarknaden är en annan populär och återkommande aktivitet, där du som besökare kan hitta riktigt vackra konsthantverk och närproducerade matvaror av hög kvalitet.

 

I juli arrangerar vi Brukets Dag, då är det full aktivitet i hyttan och stångjärnshammaren, och som besökare får du se hur det gick till i smedjan under de forna glansdagarna.

Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, byggnadsvårdsbutik, kulturarrangemang och boka visning av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag och traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar dock Brukets Dag i år 2020 med anledning av Corona viruset. För information om våra aktörer, se separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk