HITTA HIT, KARTOR
& BROSCHYRER

olofsforsbruk-karta-2019.jpg

Hitta hit

 

Med bil

Olofsfors Bruk ligger mellan Örnsköldsvik och Umeå, ca 2 km väster om E4:an i höjd med Nordmaling. Följ de brunvita skyltarna mot Olofsfors Bruk från E4:an. Avgiftsfria parkeringsplatser finns runt om på bruket. Det finns gott om plats även för abonnerade bussar.

GPS: N 63° 34.899', E 19° 26.647'

Med flyg

Från Umeås och Örnsköldsviks respektive flygplatser är det 45 minuters bilfärd till Olofsfors. Visste du förresten att den första reguljära flygplatsen som servade både Umeå och Örnsköldsvik var belägen just i Olofsfors! Den finns dock inte kvar idag.

Till fots

Från Resecentrum vid E4:an kan du promenera förbi ridhuset till Olofsfors Bruk. Promenaden på 2 km tar cirka 30 minuter.

Med buss

Goda bussförbindelser till Nordmaling finns både från Örnsköldsvik och Umeå. Från Nordmaling och Resecentrum är det Länstrafikens linje 110 mot Rundvik som tar dig till Olofsfors. Se busstider på tabussen.nu

Med tåg

Ta tåget på Botniabanan. Restiden från Umeå respektive Örnsköldsvik är ca 25 minuter. norrtag.se

Från Rödviken

Befinner du dig på campingen/havsbadet vid Rödviken finns en gång/cykeltunnel under E4:an och en gång/cykelväg förbi Olofsfors AB till bruket.

VANLIGA FRÅGOR

 
Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, byggnadsvårdsbutik, kulturarrangemang och boka visning av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag och traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar dock Brukets Dag i år 2020 med anledning av Corona viruset. För information om våra aktörer, se separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk