HITTA HIT, KARTOR
& BROSCHYRER

Hitta hit

 

Med bil

Olofsfors Bruk ligger mellan Örnsköldsvik och Umeå, ca 2 km väster om E4:an i höjd med Nordmaling. Följ de brunvita skyltarna mot Olofsfors Bruk från E4:an. Avgiftsfria parkeringsplatser finns runt om på bruket. Det finns gott om plats även för abonnerade bussar.

GPS: N 63° 34.899', E 19° 26.647'

Med flyg

Från Umeås och Örnsköldsviks respektive flygplatser är det 45 minuters bilfärd till Olofsfors. Visste du förresten att den första reguljära flygplatsen som servade både Umeå och Örnsköldsvik var belägen just i Olofsfors! Den finns dock inte kvar idag.

Till fots

Från Resecentrum vid E4:an kan du promenera förbi ridhuset till Olofsfors Bruk. Promenaden på 2 km tar cirka 30 minuter.

Med buss

Goda bussförbindelser till Nordmaling finns både från Örnsköldsvik och Umeå. Från Nordmaling och Resecentrum är det Länstrafikens linje 110 mot Rundvik som tar dig till Olofsfors. Se busstider på tabussen.nu

Med tåg

Ta tåget på Botniabanan. Restiden från Umeå respektive Örnsköldsvik är ca 25 minuter. norrtag.se

Från Rödviken

Befinner du dig på campingen/havsbadet vid Rödviken finns en gång/cykeltunnel under E4:an och en gång/cykelväg förbi Olofsfors AB till bruket.

VANLIGA FRÅGOR

 

Toaletter


Finns i Bodlängan, intill Galleri Eleonora i Gamla ladugården, i Herrgården, i Kafé Anno 1762.
Tillgänglighet


Herrgården, Bruksmuseet samt Kafé Anno 1762 har rullstolsramp. Tillgänglighetsanpassade toaletter finns på Kafé Anno 1762, Bodlängan och i Kuskbostaden.
Skötbord


Hittar du i Kafé Anno 1762 och på Bruksmuseet.
Guidad visning


Visningen kostar 70 kr. Rundvandringen tar en och en halv timme och barn under 16 år går gratis. Läs mer om guidningar på Olofsfors bruk
Frivillig entréavgift


Entrén till utställningarna i Kulturrummet, Tvättstugan och Masugnen frivillig och lämnas i utställda bössor eller i Bruksinfo. Tack för ditt bidrag! Intäkterna från entréerna går till att hålla bruket i gott skick. I ”entrén” ingår även lån av ekan för en roddtur och kanske en picknick på ön i Leduån.
Bruksinfo


Finns i ladugårdens södra flygel. Här finns kartor, broschyrer och böcker.