ELSA HASSELGÄRDE

KONSTMUSIKER OCH SINGER-SONGWRITER

Jag har min musikaliska utgångspunkt i svensk folkmusik och framför allt folksången. Mycket av det jag skriver har inspiration ur kulning och vallmusik, men jag hämtar även inspiration från fiolmusik och fiolljud, samt använder mycket omstämda gitarrer när jag skriver och för att kompa mig själv.

 

Jag drogs med in konstmusikens värld genom en vän med en radiokanal, jag började tillsammans med honom skriva och spela in ambientmusik som sen sändes i radiokanalen, jag hade innan det inte varit så intresserad av konstmusik men då jag kunde bidra med rösten som mitt instrument öppnades en dörr för den genren. Jag vill gärna skapa musik där flera genrer möts, inte behöva välja bara en. Gillar att kombinera folkmusik, världsmusik, elektroniskt, ambient och improvisation och jag vill skapa musik tillsammans med andra kvinnor.

hasselsaga@hotmail.com

Telefon 073-825 78 62

Soundcloud

Olofsfors Bruk

Olofsfors Bruk är ett av Sveriges bäst bevarade järnbruk med hytta, herrgård och smedjor. Området är idag ett populärt besöksmål och sommartid kan besökaren ta del av guidningar, hantverk, kafé, byggnadsvårdsbutik, kulturarrangemang och boka visning av den unika stångjärnshammaren.

 

Återkommande arrangemang är Brukets dag och traditionell julmarknad sista helgen i november. Vi pausar dock Brukets Dag i år 2020 med anledning av Corona viruset. För information om våra aktörer, se separata hemsidor.

 

Läs mer

 

 VX_märke_Liten_Vit100proc_RGB_250px.png
logo-visitvasterbotten.png
Stiftelsen Olofsfors Bruksmuseum 
  • White Facebook Icon

© 2020 Olofsfors Bruk